Persberichten

Stichting SKIP stuurt brief aan Staatssecretaris van Rijn

ondermeer zegt Stichting SKIP het volgende:

"Tot heden ontvangt SKIP mondjesmaat nieuwe aanmelders, slachtoffers die eindelijk toe zijn om hun verhaal met ons te delen, uit hun emotioneel lijden te stappen. Het betreft de slachtoffers op leeftijd die om hulp vragen bij hun vervolgstap naar dit Schadefonds. “Misbruik verjaart niet” en wij zijn dan ook van mening dat het slachtoffer zelf het moment moet kunnen kiezen om met zijn of haar ervaringen van misbruik naar buiten te treden. Een sluiting van het schadefonds per 31 december 2015 is voor deze slachtoffers ongewenst en volstrekt willekeurig."

Lees HIER de hele brief.

VenJ stuurt brief aan Tweede Kamer over verlenging termijn tot 1 maart 2017

ondermeer staat hier in:

Verlenging looptijd financiële regelingen seksueel misbruik in jeugdzorginstellingen en pleeggezinnen.

Slachtofferhulp Nederland en lotgenotenorganisatie SKIP zijn van mening dat er slachtoffers zijn die mogelijk nog in aanmerking komen voor de regelingen, maar meer tijd nodig hebben om een aanvraag in te dienen. Slachtofferhulp Nederland heeft ons daarom verzocht de regelingen open te stellen tot minimaal 31 januari 2017.
Naar aanleiding van dit verzoek zijn wij met Jeugdzorg Nederland overeengekomen om de looptijd van de regelingen eenmalig te verlengen. Wij hebben besloten de regelingen open te stellen tot eind februari 2017. Daarmee wordt de indieningstermijn gelijk aan de indieningstermijn van de regeling van de Rooms katholieke Kerk (naar aanleiding van de Commissie Deetman).

Lees HIER de hele brief.